GEESTELIJK HEBBEN ZE ME KAPOTGEMAAKT


top
Hallo,
Ik ben een meisje van 17 jaar en heb besloten om mijn verhaal te vertellen, en zodoende er anderen misschien mee te kunnen helpen.. Ik ben vanaf de bassischool gepest geworden, doordat 1 bepaald meisje iedereen tegen mij opzette. Vooral meiden, met jongens kan ik beter overweg.

Het begon met negeren en niet mogen meedoen met spelletjes..maar het werd steeds erger.ze wachtten me op in de pauze en na schooltijd en scholden me uit. Mijn moeder is hier vaker voor naar school gekomen maar zij namen dit niet serieus. Hebben ons wel in aparte klassen gezet en zijn nooit meer bij elkaar in de klas gekomen. Alsof dat wat hielp, er was nog altijd 2x op een dag pauze en we gingen samen zwemmen(onze klassen). Dan schopten ze me vaak ene onder water of hielden me onder water. Toen zat ik in groep acht en mocht door naar de middelbare school. Mijn moeder zei me dat die meid (1 was de aanvoerster en de rest hing er maar wat bij en lachte alleen) wel verstandig zou worden als we eenmaal op die andere school zouden zitten, want ja zij ging daar ook heen, naar dezelfde als mij. Maar het begon al op de 1e schooldag. Onder de pauze stond zij bij wat meiden van haar klas en ik stond bij een meisje waar ik in de les naast had gezeten en ze kwam me weer beledigen enzo. En een angst dat ik voor die meid had..ongelooflijk, hoewel ik nu pas besef dat het was: grote bek, niks daar. Want ze heeft me maar af en toe eens geslagen of geschopt..maar het pesten..dat was gewoon een hel. Het hoeft niet persŤ lichamelijk te zijn,maar geestelijk hebben ze me kapotgemaakt. Ze zeggen wel eens: schelden doet geen pijn, wie scheld die is een zwijn..maar dat doet wel ongelooflijk veel pijn. Enfin, ze heeft een meid van het kamp tegen me opgezet en die zette me vaker voor schut en van die dingen. Ook kwam ze vaker bij mij en mijn groepje met vriendinnen staan en deed soms normaal en soms schold ze me uit enzo. Vaker vroeg ze me of ik wat te eten voor haar had..en met pijn gaf ik haar dan een boterham..ik durfde niet te weigeren. Ik fietste met omwegen naar school, bang dat ze me stond op te wachten, ze woont bij mij in de straat. Hoewel ze een stuk kleiner als mij was..had ik angst. Klinkt misschien heel stom.

Op een gegeven moment had ik haar hele klas tegen me..de meiden dan. En woensdags hadden mijn klas en de hare samen naailes, dat was helemaal vreselijk. Een keer heb ik me opgesloten in de wc, omdat er weer een hele groep meiden op me afkwam waaronder zij..en aan het schelden want een van die meiden had dan gehoord dat ik over haar had gekletst..en ik maar nee dat is niet waar..en zij zo van: lieg niet en je hebt wel gekletst en zo ging dat een hele tid door totdat ze dreigend op me afkwam. Totdat de pauze om was, die net begonnen was heb ik daar gezeten en hun maar op die deur kloppen en dreigen dat ze me wel zouden krijgen. En niemand die kwam helpen een leraar ofzo helemaal niets. Daarna ben ik ook enkele weken niet meer naar school gegaan. Mijn moeder ging heel vaak mee naar school en maar praten en praten en de situatie uitleggen, en het enigste wat ze zeiden was: je moet niet zo`n angsthaas zijn..en ze zouden wel opletten, maar als ik ze nodig had waren ze er wel niet!! Scholen nemen zoiets helemaal niet serieus..ze denken dat je het zelf schuld bent en het interesseert ze geen ene.... als hun maar verdienen aan je.

Ook heeft een meisje mij een keer mijn hele been blauw geschopt, zonder enige aanleiding trouwens, en daarvoor heb ik een aanklacht ingediend bij de politie en daardoor kreeg ik nog meer vijanden..vriendinnen van haar enzo. Van angst heb ik bijna die aanklacht ingetrokken maar nu ben ik blij dat ik het niet gedaan heb anders was ze niet gestraft voor haar daden. Ze heeft een heropvoedingscursus gekregen. Naar haar zeggen dan.

Ik stond s`morgens met lood in mijn schoenen op, had buikpijn, rillingen, overgeven. Mijn moeder kon me ook niet helpen..trouwens de meeste keren weet ze niet eens, ik wou haar er niet mee lastig vallen. Ben door het pesten zelfs blijven zitten in de 2e klas. Ik schaamde me ervoor dacht dat het mijn schuld was. Ik zat de hele les bij het schoolplein en mijn horloge..ooh nog 10 minuten nog 5 minuten en dan komen ze weer schelden ... Waarom ik? Wat heb ik gedaan? En zo lette ik dus niet op en begon steeds slechtere cijfers te krijgen hoewel ik best goed kan leren. School is voor mij een grote hel geweest, ik ben er dan ook in februari 1998 vanaf gegaan en heb niet meer terug gedurfd..altijd met angst naar school fietsen, in grote omwegen, niet het schoolplein opdurven in de pauze en zo langzaam mogelijk mijn tas inpakken, met haast mijn fiets pakken uit de stalling en naar huis fietsen. Niet alleen buiten school naar het centrum durven gaan.

Toen ik eenmaal van school af was..ben gewoon niet meer gegaan, ben ik heel depressief geworden. Zat alleen maar op mijn kamer, praatte nauwelijks, huilbuien, alleen willen zijn, nergens heen willen, kortom een wrak. Langzaamaan ben ik nu tree voor tree uit dat diepe dal aan het klimmen. Ik kan er nu over praten en heb ook bij maatschappelijk werk gezeten voor enkele weken maar dat hielp me niet. Ga misschien een assertiviteitstraining volgen. Ben ook heel nerveus..weet niet waar ik moet kijken als ik iemand ontmoet en weet me geen houding aan te geven. Zelfvertrouwen heb ik al helemaal niet meer, ik vind mezelf lelijk en dik. Anderen zeggen dat ik er goed uitzie en gek ben.

Ik zou dit verhaal nog veel langer kunnen maken over alle dingen die ze me hebben aangedaan en alle dingen waarvoor ik uitgemaakt ben..maar heeft dat zin?? Ik wil alleen nog maar even zeggen: laat het niet op je kop zitten. Ik liet me slaan en deed niets terug..en als ze op me scholden keek ik ze alleen maar aan en kreeg geen woord uit mijn mond. Gewoon terugschelden..is het beste..hoe moeilijk dit ook is.. Doe je dit 1x zullen ze denken van: hee die zegt wat terug nu moet ik toch maar uitkijken..en dan gaan ze kijken hoever ze bij je kunnen gaan. Verander van school als dit gebeurt en de school niet wil luisteren en praat erover..krop het niet op!! Veel sterkte verder..het zal jou ook lukken ..je komt er boven op..laat je niet kennen... Pesters hebben vaker hun eigen redenen waarom ze pesten..thuis worden ze bv genegeerd, hun ouders hebben geen tijd voor ze..ze zijn vroeger zelf vaak gepest enz enz..
Bedankt voor het lezen!!

Anoniempje.E-mailadressen
hulp@pesten.net
webmaster@pesten.net
| Top |