Home Page

Icon  CHATPAGINA
Icon   E-mail: hulp@pesten.net

www.pesten.net een onafhankelijke website


GEBRUIKSAANWIJZING

Onderaan deze pagina verschijnt zometeen een wit of grijs vlak, de chatbox. Het duurt even voordat de chatbox volledig in beeld komt, dus denk niet dat het niet werkt, of dat er iets met je computer mis is; het hoort er gewoon bij. Als je hier voor de eerste keer gaat chatten, lees dan de onderstaande punten even aandachtig door.
 1. Voordat je kunt gaan chatten, moet je jezelf eerst een naam geven. Je hoeft natuurlijk niet je echte naam te gebruiken; gebruik gewoon een zelf verzonnen naam.
  Je zou door middel van je naam kunnen aangeven of je een jongen of meisje bent, en hoe oud je bent. Bijvoorbeeld: x14bart (jongen van veertien jaar die zich voor deze gelegenheid "bart" noemt) of y15vlecht (meisje van vijftien jaar dat misschien een lange vlecht heeft en zichzelf als "vlecht" voorstelt). Door x (voor jongen) of y (voor meisje) met daarachter je leeftijd en een naam te gebruiken, kun je snel zien met wie je waarschijnlijk te maken hebt of wil gaan praten.

 2. Klik daarna op de knop om de chatbox binnen te gaan.

 3. Je ziet nu aan de rechterkant je naam verschijnen bij de namen van de mensen die eventueel al aan het chatten zijn.

 4. Door nu in de onderste regel iets in te typen en op Enter te drukken, verschijnt deze regel in het bovenste veld.

 5. Als je graag even met iemand apart wilt chatten, kan dat ook. Klik dan in de deelnemerslijst aan de rechterkant op de naam van diegene met wie je even apart wilt. Druk dan op "Privé" of "Private Chat". Je kunt gewoon verder gaan met typen, maar wat je typt is verder alleen zichtbaar voor degene met wie je privé zit te chatten. In principe kan niemand anders dan jullie twee deze tekst dus zien. Op deze manier heb je toch wat meer privacy, maar mailen blijft waarschijnlijk een beetje veiliger.

 6. Als je af wilt sluiten, klik dan gewoon op de knop "Verbinding verbreken" of "Exit", of op de knop "Stoppen met chatten" onder de chatbox.

HUISREGELS

Aan de gebruikers van de chatbox wordt gevraagd om medegebruikers met respect te behandelen. Wat absoluut niet de bedoeling is, is onder meer:
 • bekeringsactiviteiten
 • verspreiden van pornografie
 • cybersex
 • aanzetten tot racisme en andere vormen van haat tegen bepaalde bevolkingsgroepen
 • grof taalgebruik
 • overige niet-genoemde activiteiten gericht tegen bezoekers en/of deze website

  De beheerders van www.pesten.net nemen volledig afstand van en zijn niet aansprakelijk voor misbruik van deze chatbox.


 • LET OP!

  Iedereen die ook in de chatbox mee zit te doen, kan lezen wat jij en anderen in de chatbox schrijven. Wees dus bijvoorbeeld heel voorzichtig met het noemen van echt bestaande namen en e-mail adressen, wil je dit toch, dan is het beter dit alleen te doen als je met één iemand apart aan het chatten bent.

  Iedereen kan zich voordoen als wie dan ook. Bedenk dat niet iedereen in het chat-window altijd de waarheid spreekt. Houd daar rekening mee.


  DOET DE CHATBOX HET NIET?

  Het kan voorkomen dat de chatbox het niet doet. Dat kan te maken hebben met je provider. De chatbox werkt via bepaalde "poorten", een soort communicatie-ingangen op de computer, en er zijn enkele providers die deze hebben afgesloten als bescherming voor hun computersysteem. Ook bieden sommige "goedkopere" providers, zoals die waarbij je bijvoorbeeld een vast bedrag per maand betaalt ongeacht hoe lang je achter het Internet zit, niet alle mogelijkheden. Als dit de reden is waarom je niet kunt chatten, dan zou je het eens kunnen proberen via een andere provider.


  ONTMOETINGSTIJDEN

  Je kunt met iedereen en wanneer je maar wilt via deze pagina chatten, maar stel dat er net niemand is als jij naar deze pagina gaat, probeer het dan eens op één van de onderstaande tijdstippen, of op elk hele uur. Om acht uur 's avonds maak je de meeste kans. Als je wilt kun je dan met andere chatters afspreken om elkaar te treffen op een ander tijdstip dat misschien beter uitkomt.

  alle dagen van de week:

  om half zeven 's ochtends om één uur 's middags om zeven uur 's avonds om acht uur 's avonds om negen uur 's avonds
  6:30 13:00 19:00 20:00 21:00

  (of op elk hele uur)

  WAT JE OOK NOG KUNT DOEN...

  Wil je wel chatten, maar niet via dit chat-window? Dat kun je bijvoorbeeld chatten via IRC, maar dan moet je zelf een aantal dingen regelen. We zijn van plan om over enige tijd hier meer uitleg over te geven.

  Naast chatten kun je ook berichten lezen en zelf plaatsen op het message board

  Wil je liever wat meer privacy en rust als je met anderen praat? En zoek je één specifiek iemand om mee te praten? Kijk dan op de e-mailpagina hoe je aan een mail-vriend of vriendin kunt komen.


  www.pesten.net een onafhankelijke website
  Terug


  Laatst bijgewerkt d.d. 30-11-2000


  webmaster@pesten.net