Home Page

Icon   POSTBODE DE DOOD IN GEPEST
Icon    E-mail: hulp@pesten.net

onafhankelijke website www.pesten.net

Oud-Heverlee

,,Ik zal niet rusten vooraleer ik weet wie mijn zoon David de dood heeft ingejaagd", zegt Firmin Van G. uit Sint-Joris-Weert. David wierp zich vorige week voor de trein. Volgens de ouders omdat hun enig kind de pesterijen op zijn werk niet meer aankon. De jongeman was postbode en zou vrijdag 22 jaar zijn geworden.

,,Ik heb er genoeg van, waarom nog doorgaan. De auto staat aan het station van Oud-Heverlee." Deze met bibberende hand geschreven boodschap liet David in zijn kamer voor zijn ouders achter. Vorige week maandag had hij zich nog aangeboden in het postkantoor in het Brusselse. Met de hoop dat hij mocht terugkeren naar het uitreikingskantoor van Huldenberg, waar bij zo graag had gewerkt. David is slechts een tiental minuten in zijn werkplaats geweest. Nadien verdween hij. Hij zou niet meer terugkeren.
,,Wij wisten dat David ginder zo snel mogelijk weg wilde, maar hij vertelde weinig over de pesterijen. Daarentegen luchtte hij wel zijn hart bij mensen uit de buurt. Die komen ons dat nu vertellen. Niemand vermoedde dat het pesten zulke dramatische vormen aannam", zegt moeder Marie-Claire.
Toch waren er al tekenen dat David de psychische terreur niet aankon. Hij was ruim drie maanden depressief en de arts waarschuwde de ouders dat hun zoon zelfmoordneigingen had. ,,Maar de ellende in het postkantoor hield niet op. Altijd was er iets gaande waarbij David de kop van Jut was. Toen hij nog niet lang geleden een ziekenbriefje bezorgde, was dat later onvindbaar. Begin oktober vroeg hij zijn overplaatsing naar Huldenberg met als argument de aanhoudende pesterijen."
Het gezin gaat nu onderzoeken of ze gerechtelijke stappen kunnen doen tegen de mensen die David hebben gepest. De getroffen familie kan rekenen op de steun van de vzw Helpende Handen, een vereniging die strijdt tegen het pesten op het werk. De vzw Helpende Handen pleit voor het creŽren van een extern meldpunt waar mensen anoniem met hun klachten terecht kunnen. Dat onafhankelijke meldpunt zou dan kunnen bemiddelen in de bedrijven. De Post was tijdens het weekend niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Het Nieuwsblad

23 oktober 2000


Terug