Home Page

Icon   E-MAILPAGINA
Icon    E-mail: hulp@pesten.net

onafhankelijke website www.pesten.net

DRIE STAPPEN

E-mail is waarschijnlijk de meest veilige manier om openhartig met anderen te praten. Je kunt ook lekker op je gemak bedenken wat je zult gaan zeggen. Om via deze site in contact te komen met een e-mailvriend of -vriendin die ook met pesten te maken heeft, moet je de volgende stappen nemen:
  1. Zorg voor je eigen e-mail adres
  2. Geef je bij ons op
  3. Wacht rustig af tot we iemand voor je gevonden hebben

STAP1: ZORG VOOR JE EIGEN E-MAIL ADRES

Allereerst moet je een e-mail adres hebben. Er zijn een aantal mogelijkheden. Misschien heb je al een eigen e-mail adres, maar ga wel even na of niemand anders bij jouw berichten kan komen. Als je geen eigen computer hebt en je gebruik maakt van een e-mail programma (zoals bijvoorbeeld Outlook, Eudora, of Netscape Messenger) op een computer waar anderen ook toegang toe hebben, worden de berichten die je verstuurt en ontvangt meestal opgeslagen op de harde schijf. Als je ze dan niet weggooit of de "prullenbak" niet leegt, kunnen anderen ze lezen. Ook zouden anderen voor jou bedoelde mail kunnen ontvangen en waarschijnlijk is dat niet wat je wilt. Een oplossing daarvoor is een zogenaamde "web based" e-mail account. Dit houdt in dat je via bijvoorbeeld Explorer of Netscape je mail kunt lezen, schrijven en versturen. De berichten verschijnen wel op je scherm, maar blijven ergens op het Internet staan, op een plek waar alleen jij met je wachtwoord bij kunt. Er staat dan dus niets op de computer waarop je werkt zelf. Deze "web based" e-mail kun je gebruiken vanaf elke computer waarop je met Explorer of Netscape het Internet op kunt, of die het nou thuis staat, op school, in een bibliotheek, een Internetcafé, of waar dan ook. Via de volgende sites kun je bijvoorbeeld zo'n eigen gratis e-mail adres aanvragen:

Ze vragen dan meestal wat gegevens van je, zoals je naam, je adres en je leeftijd, maar die kun je gewoon zelf verzinnen. We raden je af om je eigen naam in te vullen. Gebruik vooral niet je achternaam; deze wordt vaak, zonder dat je het zelf ziet, meegestuurd met de mail die je verstuurt: de ontvanger zal het dan gewoon kunnen zien! Nogmaals: je hoeft dus geen e-mail programma op je computer te hebben en de e-mail aanbieders zelf leggen uit hoe je berichten kunt schrijven, versturen en lezen. Kies bij voorkeur een e-mail adres waar je achternaam niet in voorkomt: dit natuurlijk weer voor je eigen privacy. Je kunt testen of en hoe het mailen werkt door een mailtje aan jezelf te versturen en even later te controleren of het is aangekomen.


STAP 2: GEEF JE BIJ ONS OP

Als je eenmaal een e-mail adres hebt en het werkt, dan kun je op zoek naar een vriend of vriendin om mee te gaan schrijven. Dat kan eenvoudig door je bij ons op te geven. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

Als je een e-mailvriend of -vriendin zoekt, dan kun je je gewoon bij ons opgeven. Stuur ons vanaf het adres waarmee je met iemand wilt gaan mailen een mailtje, dus gewoon naar hulp@pesten.net. Je hoeft ons niet te vertellen wie je precies bent, maar het is wel handig om te laten weten:
  • hoe oud je bent
  • of je een jongen of een meisje bent
  • met wat voor iemand je graag wilt mailen
Verder kun je ons bijvoorbeeld laten weten op wat voor soort school je zit en wat je graag doet in je vrije tijd, maar dat hoeft niet per sé. Geef je mail naar ons als onderwerp: 
"Zet mij op de lijst"
.

Zodra wij je mailtje ontvangen krijg je van ons spoedig een ontvangstbevestiging, en wel altijd op het adres waarmee je ons gemaild hebt. We zetten je dan op onze lijst, waar verder overgens niemand toegang toe heeft. We kijken regelmatig of er iemand is met wie je zou kunnen mailen. Zodra we iemand voor je gevonden hebben, laten we dat via e-mail aan je weten. Als je dan binnen drie weken niet reageert, wordt je automatisch van de lijst geschrapt. Alleen in vakantieperiodes houden we een iets langere tijd aan. Mocht je per ongeluk "achter het net vissen", dan kun je je altijd opnieuw opgeven.


STAP 3: WACHT RUSTIG AF

We weten van tevoren niet hoe snel we je met iemand in contact kunnen brengen; dat kan een paar dagen, een paar weken, maar ook meerdere maanden duren. Heb dus geduld en verwacht niet te snel resultaat. Het kán meezitten, maar het kan ook wat langer duren.


WAT JE VOORAL WÉL EN NÍET MOET DOEN

We zetten je alleen op de lijst met precies dát e-mail adres waarmee je ons gemaild hebt. Als je ons bijvoorbeeld zou mailen vanaf loesdv123@daaro.com en zegt dat je gemaild wilt worden op l.devries@hiero.net, dan kunnen we je helaas niet op de lijst zetten. We antwoorden je ook gewoon op het adres waarmee je ons gemaild hebt. Als je van e-mail adres verandert, geef dat dan meteen aan ons door. Als je dat niet doet en we vinden iemand voor je, dan kunnen we je niet met die ander in contact brengen als je je oude adres niet meer gebruikt. En als je binnen drie weken niet reageert (in vakantieperiodes houden we een iets langere tijd aan), dan wordt je van de lijst geschrapt. Dus nogmaals: verander je van e-mail adres, geef ons dat dan even door. Als je om wat voor reden dan ook niet meer op de lijst wilt staan, dan kun je ons dat ook even mailen; vanaf het e-mail adres waarmee je je eerder bij ons hebt opgegeven dus.

WAARSCHUWING

Zoals we bovenaan al staat: e-mail een veilige manier om openhartig met anderen te praten. Maar bedenk wel dat je nooit zeker kunt weten wie je tegenover je hebt. Sommige mensen kunnen misbruik maken van deze lijst en zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn. Geef dus niet te gemakkelijk dingen over jezelf bloot waarvan misbruik gemaakt kan worden. Niemand hoeft te weten hoe je precies heet, waar je woont, wat je telefoonnummer is, of waar je naar school gaat. Je bent de ander totaal niets verplicht. Ga niet in op vragen waar je geen goed gevoel over hebt. Als je iets raars meemaakt bij je e-mail contact, laat het ons dan even weten. Je bent altijd vrij om het contact met iemand zonder opgaaf van redenen te verbreken. Als je dat wilt kunnen wij er ook weer voor zorgen dat je in contact komt met een nieuwe e-mailvriend of -vriendin.

WAT JE OOK NOG KUNT DOEN...

Naast jezelf opgeven voor de lijst, kun je ook direct zelf berichten lezen en zelf plaatsen op het message board

Zoek je iemand om meteen direct mee te praten? Kijk dan op de Chat-pagina, bij voorkeur om acht uur 's avonds.


Uitdrukkelijk wordt bepaald dat Hulpsite voor Slachtoffers van Pesten op geen enkele wijze aansprakelijk is voor eventueel misbruik of handelingen door de deelnemers en/of derden waardoor de privacy en andere belangen van de betreffende deelnemer(s) wordt geschaad.
Lees de disclaimer voor meer informatieTerug
webmaster@pesten.net