Home Page

Icon   PRATEN OVER PESTEN
Icon   E-mail: hulp@pesten.net

onafhankelijke website www.pesten.net

Als je gepest wordt loop je daar niet mee te koop, je wilt dat meestal zelfs helemaal geheim houden. Hoewel je er niet om hebt gevraagd om vernederd te worden, schaam je je er toch diep voor. In je omgeving zijn er altijd wel mensen die je willen helpen, maar het is toch eng om daarop af te stappen om je verhaal te vertellen. Sommige mensen zouden je goed kunnen helpen, andere weer minder en geven je misschien adviezen waar je helemaal niets mee kan doen. Gelukkig zijn er mensen die je altijd begrijpen en dat zijn je lotgenoten, de mensen die ook gepest worden of in het verleden gepest zijn. Nu was het vroeger niet zo gemakkelijk om met hen in contact te komen, maar door het Internet kan dat nu wel. En het kan dus ook zonder dat je hoeft te laten blijken wie je bent. Loop jij rond met een pestprobleem en wil je daar eens met iemand over praten? Dat kan via deze website, en wel op drie manieren.

Als je over het Internet surft, kom je vaak een chatbox tegen waar mensen over allerlei onderwerpen met elkaar chatten. Praten over pesten in zo'n massale chatbox is erg moeilijk, zo niet onmogelijk. Je loopt al snel het risico dat één of andere grapjas je daar onmiddellijk belachelijk maakt. Je wilt gewoon op je gemak en ongestoord met jongens en meisjes chatten die dezelfde ervaring hebben als jij. Die mogelijkheid hebben wij voor je op onze speciale Chatpagina. En alles zonder dat je je eigen naam hoeft te noemen.

Je kunt ook berichten achterlaten op het Message Board, en eventueel ook op berichten van anderen reageren.

Als je liever met anderen over pesten wilt e-mailen, dan kan dat ook. Via de E-mail pagina op deze website leggen we je uit hoe je zelf een eigen, gratis en geheim e-mail adres kunt krijgen waarmee je vanaf elke computer met Internet kunt mailen. Daarna kun je je bij ons op een lijst laten zetten; wij zoeken dan iemand die met jou wil mailen.

Je hebt zo dus al drie mogelijkheden om je probleem met iemand anders te delen en uitgebreid te bespreken: in de chatbox, op het message board en via e-mail. Misschien doe je op die manier wel een idee op over hoe je van je pestprobleem af kunt komen. Blijf niet in je eentje rondlopen met je problemen. Zoek contact met iemand die jou begrijpt. Een ander kan een grote steun voor jou zijn. En jij een grote steun voor iemand anders...

Nog even alles op een rij:
  • Chat-pagina; om "live" te kunnen praten over gepest worden.
  • Message Board; om een bericht achter te laten voor iemand anders, of te reageren op berichten van anderen.
  • E-mail pagina; om je door ons op een lijst te laten zetten, zodat wij iemand voor je kunnen zoeken met wie je kunt gaan mailen.
Veel succes!Terug