Home Page

Icon   THERAPIEňN EN THERAPEUTEN
Icon   E-mail: hulp@pesten.net

pesten

Psychische problemen
Als je lange tijd bent gepest, dan is de kans groot dat je met psychische problemen rondloopt. Onzekerheid, angst, verdriet, schaamte, het gevoel minderwaardig te zijn, depressie: het is een last waar je elke dag opnieuw onder gebukt gaat. Al deze ellendige gevoelens maken het nogal lastig om normaal en gelukkig te kunnen leven. Het is vaak een grote opluchting om aan iemand die jou begrijpt te kunnen vertellen wat je allemaal hebt meegemaakt aan pesterijen. Op deze site kun je met andere pestslachtoffers in contact komen, bijvoorbeeld op de volgende plaatsen: messageboard, de chatboxen, de e-mail groep en persoonlijke e-mail correspondentie

Therapie
Voor veel slachtoffers is een gesprek over alle ellende wel een opluchting, maar uiteindelijk toch niet genoeg. We krijgen dan ook vaak de vraag waar je terecht kunt voor goeie therapieŽn en therapeuten. Ook krijgen we regelmatig klachten over hulpverlenende instellingen, die zich met pestslachtoffers blijkbaar vaak niet zo goed raad weten. De ervaring heeft geleerd dat er beslist goeie therapieŽn en therapeuten zijn, maar dat er niet zo vťťl zijn en dat het niet gemakkelijk is om ze te vinden.

Waarom we geen specifieke therapeuten kunnen aanraden
Het zou handig zijn als er gewoon een lijst met goeie, betrouwbare therapeuten op deze site zou staan. Zo nu en dan raadt iemand ons ook wel eens een therapeut aan, of maakt een therapeut zichzelf aan ons bekend. Het probleem is echter, dat de beheerders van www.pesten.net op dit gebied niet deskundig zijn om te kunnen beoordelen of bepaalde therapieŽn en therapeuten wel goed genoeg zijn om aan jullie aan te raden. Ook zou de kans groot zijn dat we, zonder dat we dat willen, andere goeie therapeuten zouden overslaan, gewoon omdat we ze niet kennen. Daarom hebben wij er voorlopig voor gekozen om geen overzicht te geven van therapieŽn of therapeuten.

Vrijgevestigde psychotherapeuten (Nederland)
Wat je wel zou kunnen doen, is zelf op zoek gaan naar een erkende, vrijgevestigde psychotherapeut. Let er wel op dat therapie behoorlijk veel geld kost en dat je even moet uitzoeken of de verzekering de kosten vergoedt. Op de website van de NVVP (Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten) kun je zoeken naar een erkende vrijgevestigde therapeut in de regio waar jij woont. Je kunt anoniem opgeven of je een man of een vrouw als therapeut zoekt, hoe oud je bent, en wat voor soort behandeling je zou willen hebben. Na een druk op de knop zie je een lijst met daarop de namen van psychotherapeuten die het dichtst bij jou in de buurt zitten, inclusief het adres, telefoonnummer, wanneer ze telefonisch spreekuur hebben en hoe lang de eventuele wachttijden zijn. Ook kun je nagaan hoe het zit met met de kosten van therapie, met daarbij ook een overzicht van hoeveel de ziektekostenverzekeraars vergoeden.

Vrijgevestigde psychotherapeuten (Vlaanderen)
Voor Vlaanderen weten we niet of er een website is zoals de Nederlandse site hierboven, maar wel kun je meer informatie vinden op deze lijst van beroepsvereningingen.

Toekomstige ontwikkelingen
Als er interessant nieuws is over behandelingen voor pestslachtoffers, dan laten we je dat weten op deze pagina.


pesten

Terug