Home Page

Icon   E-MAILPAGINA
Icon   E-mail: hulp@pesten.net

onafhankelijke website www.pesten.net

DRIE STAPPEN

E-mail is waarschijnlijk de meest veilige manier om openhartig met anderen van gedachten te wisselen. U kunt ook rustig op uw gemak bedenken wat u zult gaan zeggen. Om via deze site in contact te komen met een e-mailvriend of -vriendin die ook met pesten te maken heeft gehad, moet u de volgende stappen nemen:
  1. U zorgt voor uw eigen e-mailadres
  2. U geeft zich bij ons op
  3. U wacht rustig af tot we iemand voor u gevonden hebben

STAP 1: UW EIGEN E-MAIL ADRES

Allereerst heeft u een e-mailadres nodig. Er zijn een aantal mogelijkheden. Misschien hebt u al een eigen e-mail adres, maar gaat u wel even na of niemand toegang heeft tot de door u verstuurde en ontvangen berichten. Als u geen eigen computer heeft en gebruik maakt van een e-mail programma (zoals bijvoorbeeld Outlook Express, Eudora, of Netscape Messenger) op een computer waar anderen ook toegang toe hebben, worden de berichten die u verstuurt en ontvangt meestal opgeslagen op de harde schijf. Als u ze dan niet weggooit of de "prullenbak" niet leegt, kunnen anderen ze lezen. Ook zouden anderen voor u bedoelde mail kunnen ontvangen en waarschijnlijk is dat niet wat u wilt. Een oplossing daarvoor is een zogenaamde "web based" e-mail account. Dit houdt in dat u via bijvoorbeeld de Internet Explorer of Netscape browser uw mail kunt lezen, schrijven en versturen. De berichten verschijnen wel op uw scherm, maar blijven ergens op het Internet staan, op een plek waar alleen u met uw wachtwoord bij kunt. Er staat dan dus niets op de computer waarop u zelf werkt. Deze "web based" e-mail kunt u gebruiken vanaf elke computer waarop u met de Explorer of Netscape het Internet op kunt, of die nou thuis staat, op uw werk, in een bibliotheek, een Internetcafé, of waar dan ook. Via de volgende sites kunt u bijvoorbeeld zo'n eigen gratis e-mail adres aanvragen:

Ze vragen dan meestal wat persoonlijke gegevens, zoals uw naam, adres en leeftijd, maar die kunt u gewoon zelf verzinnen. We raden u af om uw eigen naam in te vullen. Gebruikt u vooral niet uw achternaam; deze wordt vaak, zonder dat u het zelf ziet, meegestuurd met de mail die u verstuurt: de ontvanger zal het dan gewoon kunnen zien! Nogmaals: u hoeft dus geen e-mail programma op uw computer te hebben en de e-mail aanbieders zelf leggen uit hoe u berichten kunt schrijven, versturen en ontvangen. Kiest u voorkeur een e-mail adres waar uw achternaam niet in verwerkt is: dit natuurlijk weer als u belang stelt in uw eigen privacy. U kunt testen of en hoe het mailen werkt door een mailtje aan uzelf te versturen en even later te controleren of het is aangekomen.


STAP 2: U GEEFT ZICH BIJ ONS OP

Als u eenmaal een e-mail adres hebt en het werkt, dan kunt u op zoek naar een vriend of vriendin om mee te gaan schrijven. Dat kunt u eenvoudig doen door ons een mailbericht te versturen. Hieronder leggen we uit hoe het in z'n werk gaat.

Als u een e-mailvriend of -vriendin zoekt, dan kunt u zich gewoon bij ons opgeven. Stuurt u ons vanaf het e-mail adres waarmee u met iemand wilt gaan mailen een mailtje, dus gewoon naar hulp@pesten.net. U hoeft ons niet te vertellen wie u precies bent, maar het is wel handig om het volgende te laten weten:
  • uw leeftijd
  • of u een man of een vrouw bent
  • of u eventueel bij voorkeur wilt mailen met een man of een vrouw en welke achtergrond, levensovertuiging, of andere eigenschappen die persoon bij voorkeur heeft
Verder kunt u ons bijvoorbeeld laten weten wat uw opleidingsniveau is, wat voor werk u eventueel doet en wat u graag doet in uw vrije tijd, maar dat is niet noodzakelijk. Geeft u uw mail naar ons als onderwerp:
"Zet mij op de lijst"
.

Zodra wij uw mailtje ontvangen krijgt u van ons spoedig een ontvangstbevestiging, en wel altijd op het adres waarmee u ons gemaild hebt. We zetten u vervolgens op onze lijst, waar verder overigens niemand toegang toe heeft. We kijken regelmatig of er iemand is met wie u zou kunnen mailen. Overigens, deze wijze van mensen met elkaar in contact brengen heeft niet de opzet van een dating-service of relatiebureau. Voorop staat dat u elkaar tot steun kunt zijn bij het omgaan met de problemen die te maken hebben met uw ervaringen als slachtoffer van pesten.

Zodra we iemand voor u gevonden hebben, laten we dat via e-mail aan u weten. Als u dan binnen drie weken niet reageert, wordt u automatisch van de lijst geschrapt. Alleen in vakantieperiodes houden we een iets langere termijn aan. Mocht u per ongeluk "achter het net vissen", dan kunt u zich altijd opnieuw opgeven.


STAP 3: WACHT U RUSTIG AF

We weten van tevoren niet hoe snel we u met iemand in contact kunnen brengen; dat kan een paar dagen, een paar weken, maar ook meerdere maanden duren. We willen u dus ook op het hart drukken om geduld te hebben en niet te snel resultaat te verwachten. Het kán meezitten, maar het kan ook wat langer duren.


WAT U VOORAL WÉL EN NÍET MOET DOEN

We zetten u alleen op de lijst met precies dát e-mail adres waarmee u ons gemaild hebt. Als u ons bijvoorbeeld zou mailen vanaf loesdv123@zusenzo.com en u zegt dat u gemaild wilt worden op l.devries@hierendaar.net, dan kunnen we u helaas niet op de lijst zetten. We antwoorden u ook gewoon op het adres waarmee u ons gemaild hebt. Als u van e-mail adres verandert, geeft u dat dan meteen aan ons door. Als u dat niet doet en we vinden iemand voor u, dan kunnen we u niet met die ander in contact brengen als u uw oude adres niet meer gebruikt. En als u binnen drie weken niet reageert (in vakantieperiodes houden we dus een iets langere termijn aan), dan wordt u van de lijst geschrapt. Dus nogmaals: verandert u van e-mail adres, geeft u dat dan even aan ons door. Als u om wat voor reden dan ook niet meer op de lijst wilt staan, dan kunt u ons dat ook even mailen; vanaf het e-mail adres waarmee u zich eerder bij ons hebt opgegeven dus.


WAARSCHUWING

Zoals bovenaan al staat: e-mail is een veilige manier om openhartig met anderen te praten. Maar bedenk wel dat u nooit zeker kunt weten wie u tegenover u hebt. Sommige mensen kunnen misbruik maken van deze lijst en zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn. Geef dus niet te gemakkelijk dingen over uzelf bloot waarvan misbruik gemaakt kan worden. Niemand hoeft te weten hoe u precies heet, waar u woont, wat uw telefoonnummer is, of waar u eventueel werkt. U bent de ander totaal niets verplicht. Gaat u niet in op vragen waar u geen goed gevoel over hebt. Als u iets raars meemaakt bij uw e-mail contact, laat u het ons dan even weten. U bent altijd vrij om het contact met iemand zonder opgaaf van redenen te verbreken. Als u dat wilt, kunnen wij er ook weer voor zorgen dat u in contact komt met een nieuwe e-mailvriend of -vriendin.


WAT U OOK NOG KUNT DOEN...

Naast uzelf opgeven voor de lijst, kunt u ook direct zelf berichten lezen en zelf plaatsen op het message board

Zoekt u iemand om direct mee te praten? Kijkt u dan op de Chat-pagina, bij voorkeur om acht uur 's avonds.


Uitdrukkelijk wordt bepaald dat Hulpsite voor Slachtoffers van Pesten op geen enkele wijze aansprakelijk is voor eventueel misbruik of handelingen door de deelnemers en/of derden waardoor de privacy en andere belangen van de betreffende deelnemer(s) wordt geschaad.
Leest u de disclaimer voor meer informatieTerugLaatst bijgewerkt d.d. 05-11-2020


webmaster@pesten.net