Home Page

Icon   FAQ
Icon   E-mail: hulp@pesten.net

onafhankelijke website www.pesten.net

Ik ben vroeger gepest en heb er behoefte aan om daar met anderen over te schrijven of te praten. Hoe pak ik dat aan?
In contact komen met andere (ex-)slachtoffers kan op verschillende manieren. Op deze site kan dat via de chatbox, het message board, of door je op een lijst te laten zetten zodat wij iemand voor je kunnen zoeken om mee in contact te treden. Veelal gaat dit via e-mail. Dit kan natuurlijk anoniem, tenzij je zelf anders verkiest.

Ik ben vroeger gepest en om weer zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde terug te krijgen ben ik op zoek naar een soort van training. Waar kan ik zoiets krijgen?
Het gebrek aan goede hulpverlening is typerend voor de pestproblematiek: de wereld van de hulpverlening is hier nog lang niet goed genoeg op ingespeeld. Ga er sowieso vanuit dat het tijd en inspanning kost om je zelfvertrouwen terug te winnen. Sommige deskundigen op het gebied van pesten adviseren over het algemeen deel te nemen aan een verdedigingssport zoals judo. In vrijwel elke gemeente in ons land vind je tegenwoordig wel een vereniging waar je deze sport kunt beoefenen. Mocht je het liever zoeken bij praatgroepen, probeer dan eens om met onze chatbox eens om in contact te komen met een lotgenoot.Terug